Platební instrumenty používané v zahraničním obchodě ČR - Šťastná, Vladimíra (2006)
Ve své diplomové práce jsem se pokusila rozebrat základní principy jednotlivých platebních instrumentů používaných v zahraničním obchodě, podívala jsem se na jejich výhody a nevýhody z hlediska zajištění obchodních závazků, eliminace rizik spojených s obchodováním, rozebrala jsem jejich českou právní úpravu a případná jednotná mezinárodní pravidla pro jejich používání, podívala se na úlohu banky. Většinu svojí práce jsem věnovala právní úpravě směnky a srovnala její českou právní úpravu s úpravou v USA.