Platební instrumenty používané v zahraničním obchodě ČR

Ve své diplomové práce jsem se pokusila rozebrat základní principy jednotlivých platebních instrumentů používaných v zahraničním obchodě, podívala jsem se na jejich výhody a nevýhody z hlediska zajištění obchodních závazků, eliminace rizik spojených s obchodováním, rozebrala jsem jejich českou právn...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Šťastná, Vladimíra (Dissertant)
Other Authors: Blažek, Jiří, 1947- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2006.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/52587/pravf_m/
Cover Image
LEADER 04356ctm a22008177a 4500
001 MUB01000469603
003 CZ BrMU
005 20111214153650.0
008 060907s2006 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2012-04-10 
035 |a (ISMU-VSKP)95602 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD010 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 339.5  |x Zahraniční obchod. Mezinárodní obchod  |2 Konspekt  |9 4 
080 |a 339.5  |2 MRF 
080 |a 336.717  |2 MRF 
100 1 |a Šťastná, Vladimíra  |% UČO 52587  |* [absolvent PrávF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Payment instruments used in the international trade of the Czech Republic  |y eng 
245 1 0 |a Platební instrumenty používané v zahraničním obchodě ČR  |h [rukopis] /  |c Vladimíra Šťastná. 
260 |c 2006. 
300 |a 58 l. 
500 |a Vedoucí práce: Jiří Blažek. 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006. 
520 2 |a Ve své diplomové práce jsem se pokusila rozebrat základní principy jednotlivých platebních instrumentů používaných v zahraničním obchodě, podívala jsem se na jejich výhody a nevýhody z hlediska zajištění obchodních závazků, eliminace rizik spojených s obchodováním, rozebrala jsem jejich českou právní úpravu a případná jednotná mezinárodní pravidla pro jejich používání, podívala se na úlohu banky. Většinu svojí práce jsem věnovala právní úpravě směnky a srovnala její českou právní úpravu s úpravou v USA.  |% cze 
520 2 9 |a In my diploma thesis I tried to analyze the basic principles of payment instruments used in international trade. I examined their advantages and disadvantages in connection with their ability to secure the importers or exporters claims, elimination of trading risk, I also analyzed the czech legal regulation, contingent unified international rules of payment instruments and I examined the role of the bank. The major part of my diploma thesis is focused on comparing the czech legal regulation of bill of exchange with the legal regulation of negotiable instruments in the United States.  |9 eng 
650 0 7 |a platební styk  |7 ph124108  |2 czenas 
650 0 7 |a zahraniční obchod  |7 ph116729  |2 czenas 
650 0 9 |a foreign trade  |2 eczenas 
650 0 9 |a payment  |2 eczenas 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
658 |a Právo a právní věda  |b Právo  |c PrF M-PPV PR (PR)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Blažek, Jiří,  |d 1947-  |7 jn20000400191  |% UČO 704  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra národního hospodářství  |7 mzk2005304589  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/52587/pravf_m/ 
CAT |c 20060907  |l MUB01  |h 0452 
CAT |a STOJANOVA  |b 02  |c 20061101  |l MUB01  |h 1500 
CAT |a ISTVANOVA  |b 02  |c 20061106  |l MUB01  |h 1635 
CAT |c 20070427  |l MUB01  |h 2158 
CAT |c 20071001  |l MUB01  |h 0059 
CAT |c 20071003  |l MUB01  |h 2202 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1812 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1827 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1439 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1534 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20090923  |l MUB01  |h 1534 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0540 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0104 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0129 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1810 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0721 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 0951 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1106 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0309 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1853 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2303 
CAT |a SMUTNAX  |b 02  |c 20111214  |l MUB01  |h 1536 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0050 
CAT |c 20120410  |l MUB01  |h 1619 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 0755 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1822 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 0954 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1431 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1352 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151224  |l MUB01  |h 1126 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0918 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1907 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1115 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2012-04-10 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m BOOK  |1 PRAF  |a Právnická fakulta  |2 S1DPF  |b Sklad 1, DPF  |3 DPF-11941  |5 3129126830  |8 20061101  |f 51  |f Prezenční DPF  |r 00000001 
AVA |a LAW50  |b PRAF  |c Sklad 1, DPF  |d DPF-11941  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j S1DPF