Floristické poměry území jihovýchodně od Poličky - Gloserová, Libuše (2006)
Tato práce pojednává o květeně na území vymezeném silnicemi meze Dolní Jedlovou, Stašovem, Rohoznou, Hamry a Dolní Jedlovou. Je rozdělena na dvě základní části: část všeobecnou a část speciální. Všeobecná část podává základní informace o geologických, geomorfologických, klimatických, pedologických a hydrologických poměrech území. Část speciální obsahuje kapitolu o historii botanického výzkumu studované oblasti, kapitolu o potenciální vegetaci a přehled druhů cévnatých rostlin zjištěných literární rešerší. Na konci práce je fotografická příloha.