Analýza kometárních charakteristik nově objevených těles ve sluneční soustavě - Tichý, Miloš (2006)
Převážná část nových komet objevených pozemskými observatořemi byla učiněna prostřednictvím velkých hledacích programů. Prvním krokem při výzkumu takovýchto nových těles je následná astrometrie k zpřesnění dráhy takovýchto těles a zároveň detekce jejich kometárního vzhledu. Včasné rozpoznání kometárního charakteru nově objeveného tělesa je důležité pro plánování jeho dalšího výzkumu, a to jak ze zemského povrchu tak prostřednictvím kosmických sond. Práce přináší metody včasného rozpoznání kometárního charakteru pozorovaného tělesa s užitím středně velkých pozemních dalekohledů včetně praktických ukázek a výsledků popisované metody.