Poruchy reprodukce u lidí - Horčicová, Hana (2006)
Tato práce je zaměřena na problematiku neplodnosti. Je rozdělena na 2 hlavní části. První část obsahuje stručný popis stavby a funkcí pohl. soustavy. Ve druhé části je nejdříve vymezen termín neplodnosti,následuje rozdělení neplodnosti a výčet příčin neplodnosti. Několik častějších nebo diskutovanějších příčíin neplodnosti je pak podrobněji rozepsán v kapitole charakteristika vybraných poruch plodnosti.