Homeopatická léčba a její vliv na imunitní systém - Francálková, Věra (2006)
Homeopatie patří mezi nejrozšířenější léčebné metody dneška. Přestože základní zákony homeopatické léčby byly vysloveny Samuelem Hahnemannem (1755-1843) již před dvěma sty léty, ani během uplynulé doby se mechanismus působení homeopatických pří- pravků na organismus nepodařilo uspokojivě objasnit a prokázat. Potvrzují to i výsledky současného vědeckého výzkumu v oblasti homeopatie, který jsem si v této práci kladla za cíl zmapovat.