Návrh geografického kurikula pro gymnázia - Kajn, Adam (2006)
Cílem této práce je zhodnotit probíhající kurikulární reformu v České republice z pozice výuky zeměpisu na gymnáziích. Objasnit a vysvětlit pozitiva, která s sebou tato reforma přinese z pohledu pedagogů i studentů. Zároveň porovnat výhody či nevýhody se stávajícím systémem výuky zeměpisu na gymnáziích a se systémem výuky zeměpisu na amerických středních školách.