Generující funkce a náhodná procházka - Fárková, Libuše (2006)
Tato práce se zabývá vlastnostmi generujících funkcí a jejich aplikacemi v teorii pravděpodobnosti. Pomocí generujících funkcí vyřeším několik obtížnějších úloh. Dalším cílem bude seznámení s náhodným procesem tzv. náhodné procházky. Především se zaměřím na jednoduchou náhodnou procházku a s využitím generujících funkcí dokážu některé její vlastnosti.