Dvouvýběrové parametrické a neparametrické testy - Berná, Zuzana, 1983- (2006)
Tématem bakalářské práce jsou dvouvýběrové parametrické a neparametrické testy. Každá kapitola obsahuje předpoklady provedení testů, jejich teoretickou konstrukci, provedení pomocí software (STATISTICA, R) a ukázku na konkrétním příkladu. První kapitola se zabývá způsoby testování normality jako nutného předpokladu tzv. parametrických testů. Druhá uvádí metody párového testování. Ve třetí kapitole jsou ukázány metody dvouvýběrového testování. Čtvrtá kapitola se věnuje permutačním testům. Na závěr jsou přiloženy tabulky kritických hodnot pro vybrané neparametrické testy.