Faktorová analýza v systému STATISTICA - Cigáňová, Veronika; Budíková, Marie, 1955-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2006)
Práca sa zaoberá vysvetlením základných princípov faktorovej analýzy so zameraním na odhad faktorov pomocou metódy hlavných komponent a rotačnou metódu varimax. Po teoretickej časti nasleduje aplikácia faktorovej analýzy na reálne dáta s využitím programového softwaru STATISTICA. Reálne dáta sú hodnotením detí, triedna učiteľka hodnotí ich celkový dojem a prejav v škole.
The work is interested in the explanation of basic principle of factor analysis which is oriented to estimation of factors with method of principal components and rotation method varimax. After the theoretical part follow an application of factor analysis to real data with the use of software STATISTICA. Real data are the evaluation of children, teatcher evaluate their total impression and expression at school.
Vedoucí práce: Marie Budíková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: matematická statistika; vícerozměrné statistické metody; mathematical statistics; multivariate analysis; bakalářské práce; bachelor's theses