Faktorová analýza v systému STATISTICA - Cigáňová, Veronika (2006)
Práca sa zaoberá vysvetlením základných princípov faktorovej analýzy so zameraním na odhad faktorov pomocou metódy hlavných komponent a rotačnou metódu varimax. Po teoretickej časti nasleduje aplikácia faktorovej analýzy na reálne dáta s využitím programového softwaru STATISTICA. Reálne dáta sú hodnotením detí, triedna učiteľka hodnotí ich celkový dojem a prejav v škole.