Pro a proti zákona o inspekci práce : kritika jednoho právního předpisu - Bukovjan, Petr, 1975- (2006)
Rigorózní práce rozebírá problémy kontroly dodržování povinností vyplývajících z pracovněprávních předpisů po nabytí účinnosti zákona o inspekci práce. Nahlíží na ně z několika základních úhlů - průběh legislativního procesu, důvody vedoucí k přijetí této právní úpravy, organizační uspořádání, předmět kontroly, potencionální kontrolované osoby, práva a povinnosti inspektorů, proces přezkoumání protokolu o výsledku kontroly a ukládání pořádkové pokuty a správní trestání.