Služby sociální péče v České republice - Petrová, Petra (2006)
Tato práce se zabývá službami sociální péče z pohledu historického vývoje, jejich postavením v systému sociálního zabezpečení v České republice, legislativnímu vymezení i kompetencemi orgánů působících v oblasti poskytování sociálních služeb. Vzhledem k procesu transformace v oblasti sociálních služeb je pozornost věnována i různým poskytovatelům sociálních služeb, jejich postavení vč. způsobů financování.