Aktivní politika zaměstnanosti v České republice - Gutová, Hana, 1981- (2006)
Práce se zabývá otázkami aktivní politiky zaměstnanosti v České republice po vstupu ČR do EU . Zabývá se otázkami výdajů na aktivní politiku zaměstnanosti v uplynulém desetiletí,přínosy nového zákona o zaměstnanosti, programy na podporu zaměstnanosti ohrožených skupin v ČR. Dále jsou zde podrobně rozebrány nástroje aktivní politiky zaměstnanosti a jejich použití.Obsáhlá kapitola je věnována problematice zaměstnanosti a programů na podporu zaměstnanosti financovaných z prostředků EU.