Hledání minima funkce jedné proměnné - Urbánek, Jaroslav, 1982- (2006)
Práce představuje a rozebírá pět základních metod pro hledání minima funkce jedné proměnné. Důraz je kladen na představení metod a jejich použití v praxi. Součástí práce jsou programy (psané v Matlabu) demonstrující jednotlivé metody na konkrétních příkladech.