Finanční matematika - Ševčíková, Barbora, 1984- (2006)
Tato bakalářská práce je zaměřena na odvození vzorců pro výpočet současné hodnoty běžných cenných papírů. Cenné papíry jsou nedílnou součástí finanční matematiky. Práce je rozdělena do dvou kapitol s názvy cenných papírů, které jsou představitelé vlastnických cenných papírů a dlužnických cenných papírů. Náplní první kapitoly jsou akcie, jejich výpočet vnitřní hodnoty i s uvedením některých modelů. Druhá kapitola popisuje dluhopisy a jejich dělení. V této kapitole je uvedeno, jaký vliv mají jednotlivé cenové složky dluhopisu na cenu dluhopisu.