Problematika financování středního školství - Horáková, Lucie (2006)
Cílem této bakalářské práce je analýza financování středního školství a komparace financování dvou středních škol. V první části práce je definován pojem střední školství a přiblížen vývoj sekundárního vzdělávání se zaměřením na reformu veřejné správy po roce 2000. Druhá část se zabývá analýzou současného systému financování středních škol. Třetí kapitola je věnována případové studii, která porovnává financování dvou středních škol ve Středočeském kraji.