Dopady prezentace legálních toxikománií na jejich epidemické šíření - Pichrt, Jaroslav, 1972- (2006)
Práce se vnuje souvislostem problematiky reklamy a tabakismu s dopadem na prevalenci kouení dti a mládeže. Je rozdlena na dv ásti: teoretickou - s popisem širšího kontextu ešené problematiky; a praktickou - obsahující výsledky a závry z provedeného výzkumu. První ást práce je vnována vazbám a procesm používaným v marketingu s vazbou na reklamní tvorbu. Dále jsou v ní specifikovány problematiky související s tabakismem s vazbou na ekonomiku, legislativu, zdraví populace, léebné náklady, nemoci a úmrtnost v R. V práci je dále monitorována aktuální problematika a relace cigaretové reklamy v R, rovnž tak je analyzována situace operujících subjekt a znaek na eském tabákovém trhu. Z pohledu cigaretové reklamy jsou uvádny postupy, jaké jsou v mezích legislativy možné na trhu R resp. EU, a které jsou ze strany tabákových koncern využívány k marketingové prezentaci tabákové produkce. V další asti práce jsou uvedeny výsledky z deskriptivního projektu realizovaného v rámci programu Národní progr.