Aktivita netopýrů ve vchodu Kateřinské jeskyně - prehibernační období Lukáš Gryc - Gryc, Lukáš, 1980-; Zukal, Jan, 1967-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2006)
Práce hodnotí vytvořenou databázi odchytů netopýrů do nárazových sítí před vchodem do Kateřinské jeskyně v Moravském krasu v letech 1991-2004. Věnuje se hodnocení základních charakteristik celého společenstva (druhová dominance) a populačních charakteristik druhů netopýrů (poměr pohlaví, věková struktura). V prehibernačním období byla zkoumána aktivita společenstva a nejdominantnějších druhů a podle její úrovně v jednotlivých letech byl naznačen vývoj počtu netopýrů i nejvýznamnějších druhů.
Aim of this diploma is to analyse the database of results of netting bats with mist-nets in the portal of Kateřinská cave in Moravian Karst between years 1991-2004. Diploma displays basement characteristics of whole bat society (species dominance) and population characteristics of bats species (sex rate, age structure). Activity of society and most dominant species were examined for the autumn movement period. According to the activity in every year there were described trends of change in numbers of bat society and most dominant species.
Vedoucí práce: Jan Zukal
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006
Keywords: ekologie živočichů; netopýři; animal ecology; bats; Moravský kras (Česko); Moravian Karst (Czechia); CD-ROM; diplomové práce