Floristický výzkum údolí Želetavky mezi Radoticemi a přehradní nádrží Vranov-Bítov - Chvátalová, Ludmila; Černý, Rostislav, 1948-; Jihočeská univerzita. Katedra biologie (2006)
Cílem této diplomové práce bylo floristicky zpracovat údolí Želetavky v úseku mezi Radoticemi a soutokem Želetavky s Dyjí, které přitahovalo pozornost botaniků již v minulosti. Důraz byl kladen na cenoticky významné, ohrožené a chráněné druhy vyšších rostlin. Posouzena byla početnost a vitalita populací, vymapovány lokality výskytu. V práci jsou také diskutovány návrhy na vyhlášení zákonné ochrany vybraných ploch. Výsledkem je především revize druhů rostoucích v údolí.
The aim of this extended essay was floristic elatborated the Želetavka valley between Radotice and the confluence of the rivers Želetavka and Dyje. Želetavka valley enticed the botanics. In the extended essay were poited out significant, endangered and protected species. Honoureableness and vitality of the populations were appreciated. Locations of the occurrence were maped. In the extended essay are dicscussed proposals of new protected areas. Result is a revision of the species, which grow in the valley.
Vedoucí práce: Rostislav Černý
Diplomová práce (Mgr.)--Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta, 2006
Keywords: fytocenologie; chráněné druhy rostlin; phytocenology; protected plants; Kraj Vysočina (Česko : 2000-); Kraj Vysočina (Czechia : 2000-); diplomové práce