Floristický výzkum údolí Želetavky mezi Radoticemi a přehradní nádrží Vranov-Bítov - Chvátalová, Ludmila (2006)
Cílem této diplomové práce bylo floristicky zpracovat údolí Želetavky v úseku mezi Radoticemi a soutokem Želetavky s Dyjí, které přitahovalo pozornost botaniků již v minulosti. Důraz byl kladen na cenoticky významné, ohrožené a chráněné druhy vyšších rostlin. Posouzena byla početnost a vitalita populací, vymapovány lokality výskytu. V práci jsou také diskutovány návrhy na vyhlášení zákonné ochrany vybraných ploch. Výsledkem je především revize druhů rostoucích v údolí.