Přirozenoprávní teorie a moderní právní stát - Pinz, Jan (2006)
Disertační práce sleduje dva hlavní cíle: objasnění fenomenu přirozeného práva a doktriny moderního právního státu a jejich interakcí v demokratické společnosti. Práce pojednává o pojmu přirozených práv a moderního právního státu. Zabývá se podstatou obou těchto právních jevů v celém vývoji od klasického liberálního právního státu k demokratickému právnímu státu současnosti.