Flóra dolního toku Želetavky - Runkasová, Jana (2006)
Práce se zabývá floristickým výzkumem na zájmovém území v okolí dolního toku Želetavky od přítoku Bihanky po soutok s Dyjí. Práce zahrnuje popis přírodních podmínek a rešerši dosavadního botanického výzkumu. Následuje zhodnocení výsledků vlastního průzkumu z léta roku 2005 a jeho srovnání s literárními údaji. Floristické zápisy druhů byly pořízeny celkem na 34 různorodých lokalitách pokrývajících víceméně stanovištní a vegetační spektrum celé oblasti Výsledky mají sloužit jako podklad k detailnějšímu floristickému a fytocenologickému výzkumu území.