Registrace obrazu - Karas, Pavel, 1984- (2006)
Cílem práce je popsat algoritmus registrace obrazu a napsat program, který provede jeho praktickou aplikaci. Algoritmus zpracovává snímky téhož objektu s různým vzájemným posunem, tzn. vypočítá a odstraní jejich posunutí a připraví je tak pro další zpracování, například zprůměrování (toto je implementováno) nebo výrobu videosekvence. První, teoretická část práce se zabývá matematickým základem problému, tedy Fourierovou transformací, křížovou a fázovou korelací a interpolací funkce. V druhé části je popsán vlastní algoritmus a v závěrečné části provedena diskuze a na konkrétních snímcích uvedeny příklady aplikace.