Herbarium vivae icones elektronický výukový herbář - Veselý, Pavel (2006)
Smyslem projektu, který je realizován jako součást této bakalářské práce, je posílení názornosti výuky botaniky na Přírodovědecké fakultě MU a zároveň zlepšení znalostí nejhojněji se vyskytujících druhů rostlin u studentů odborného biologického zaměření a zejména u absolventů učitelského studia biologie. K tomuto účelu byl vytvořen elektronický herbář, uživatelské komunikační rozhraní a podpora testování znalostí uživatelů. Webovým zpřístupněním nebo formou CD-ROM se stanou tyto multimediální učební pomůcky dostupnějšími širšímu okruhu studentů a učitelů středních, případně základních škol. V tomto textu je dále popsán postup práce na projektu, použité techniky a metody. Následující kapitoly jsou manuálem - obsahují popis, vysvětlení funkcí programu a jeho ovládání. Na konci práce jsou uvedeny výsledky ankety k vytvořené učební pomůcce.