Výživa sportovců - Vycudilíková, Pavla (2006)
Práce ukazuje, že sportovec by měl dbát na složení stravy více než běžná populace, protože případné nedostatky se mohou výrazně projevit ve snížení výkonnosti a zdravotních potížích. Výživa je téma velmi obsáhlé a neuzavřené, nejde tedy vytvořit jediný obecně správný způsob stravování. V práci jsou uvedeny postupy, zásady a rady, které se osvědčily různým odborníkům na výživu. Závěr je však ponechán čtenáři, protože každý si musí pracně najít svůj jedinečný a neopakovatelný přístup ke stravě.