Porovnání specifikací a variant průběhu důchodových trajektorií u Samuelson-Hicksova a Phillipsova modelu akcelerátoru-multiplikátoru - Rosenberg, Zdeněk, 1983- (2006)
Práce začíná uvedením různých druhů zpoždění, představením základů makroekonomických modelů a sestrojením multiplikátoru a akcelerátoru. Tyto jsou následně využity při formování modelů akcelerátoru-multiplikátoru, které jsou důkladně popsány a jejich možné výstupy analyzovány.