Fourierovy řady - Krisl, Tomáš (2006)
Cílem této bakalářské práce je vyložit základní pojmy a výsledky teorie trigonometrických řad se zaměřením na aproximace periodických funkcí jedné reálné proměnné. Nejprve je vyložena teorie obecných Fourierových řad a poté je aplikována na trigonometrické Fourierovy řady. Nakonec je podrobně vyřešeno několik příkladů na výpočet Fourierových řad. Některé z nich vedou v důsledku k určení součtů zajímavých číselných řad.