Časové změny v letové aktivitě společenstva netopýrů v lesním prostředí - Simprová, Petra, 1984- (2006)
Bakalářská práce je členěna na dva oddíly. Její součástí je literární rešerše, ve které byla zpracována dostupná literatura týkající se zejména časové dynamiky aktivity lesních druhů netopýrů, a praktická část, jejíž cílem bylo zhodnotit sezónní a noční změny letové aktivity společenstva netopýrů v 10 různých lesních typech na Moravě. Sledování probíhalo od května do června 2005 metodou automatického monitoringu. Aktivita byla nahrávána v prvních dvou čtvrtinách noci na 3 vybraných stacionárních stanovištích (otevřený, polouzavřený a uzavřený biotop) na každé lokalitě. Zkoumané období bylo rozděleno na 3 části letní sezóny s ohledem na reprodukci netopýrů, tj. na periodu gravidity, laktace a postlaktace.