Příspěvek k řešení vybraných taxonomických problémů u druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera)

Byla provedena rešerše tachinologické literatury týkající se druhů rodu Tachina, přehled pojetí zástupců tohoto rodu podle jednotlivých autorů, přehled vývoje využitých morfologických znaků pro rozlišení zástupců podrodu Eudoromyia s výskytem vČR, stručná rešerše molekulárních a nástin statistických...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Novotná, Hana, 1984- (Dissertant)
Other Authors: Vaňhara, Jaromír, 1947- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2006.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/106641/prif_b/
Cover Image
LEADER 06007ctm a22010697a 4500
001 MUB01000463090
003 CZ BrMU
005 20110111154732.0
008 060711s2006 xr ||||| |||||||||||cze d
035 |a (ISMU-VSKP)107072 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 59  |x Zoologie  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 592/599.06  |2 MRF 
080 |a 595.77  |2 MRF 
080 |a (043)378.22  |2 MRF 
080 |a 59  |2 MRF 
100 1 |a Novotná, Hana,  |d 1984-  |7 mub2011618990  |% UČO 106641  |4 dis 
245 1 0 |a Příspěvek k řešení vybraných taxonomických problémů u druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera)  |h [rukopis] /  |c Hana Ondrouchová. 
260 |c 2006. 
300 |a 27 l. 
500 |a Vedoucí práce: Jaromír Vaňhara. 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006. 
520 2 |a Byla provedena rešerše tachinologické literatury týkající se druhů rodu Tachina, přehled pojetí zástupců tohoto rodu podle jednotlivých autorů, přehled vývoje využitých morfologických znaků pro rozlišení zástupců podrodu Eudoromyia s výskytem vČR, stručná rešerše molekulárních a nástin statistických přístupů kdeterminaci dvoukřídlých s důrazem na čeleď Tachinidae. Byla provedena molekulárně-genetická analýza vybraných podrodů rodu Tachina spoužitím 16S rDNA molekulárního markeru. Výsledky potvrzují rozdělení rodu Tachina vpodrody (Servillia, Tachina, Eudoromyia), avšak za použití daného markeru nelze vyřešit validitu druhu Tachina nupta.  |% cze 
520 2 9 |a The available works concerning taxonomy of species of the genus Tachina was reviewed. Special attention was made to the comparison of various conceptions of the genus according to particular authors and critical analysis of morphological characters used for species identification of the subgenus Eudoromyia from the Czech Republic. A brief background of molecular and statistical methods used for determination of dipterans especially on the family Tachinidae was performed. Genetical approach was applied for the phylogenetic analysis of genus Tachina using sequences of the 16S rDNA molecular marker. The results confirm division of the genus Tachina on the subgenera (Servillia, Tachina, Eudoromyia), however the used marker was not sufficient to resolve specific status of the T. nupta.  |9 eng 
650 0 7 |a dvoukřídlí  |7 ph114379  |2 czenas 
650 0 7 |a systematická zoologie  |7 ph126373  |2 czenas 
650 0 9 |a Diptera  |2 eczenas 
650 0 9 |a animal classification  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Biologie  |b Systematická biologie a ekologie  |c PřF B-BI BISE (BISE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Vaňhara, Jaromír,  |d 1947-  |7 jn20001103818  |% UČO 391  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav botaniky a zoologie  |7 olak2006333067  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/106641/prif_b/ 
CAT |c 20060711  |l MUB01  |h 0451 
CAT |a CONV-M53  |b 02  |c 20061206  |l MUB01  |h 2000 
CAT |a VASICEK  |b 02  |c 20070115  |l MUB01  |h 1027 
CAT |a VARTECKA  |b 02  |c 20070124  |l MUB01  |h 1151 
CAT |c 20070427  |l MUB01  |h 2157 
CAT |c 20071001  |l MUB01  |h 0058 
CAT |c 20071003  |l MUB01  |h 2202 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1812 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1826 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20090923  |l MUB01  |h 1541 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0538 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0101 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0126 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1806 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0719 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 0949 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1103 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0308 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101109  |l MUB01  |h 1432 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1547 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1547 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1550 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1550 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110721  |l MUB01  |h 1354 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0049 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1819 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 0745 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131217  |l MUB01  |h 1351 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0843 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0846 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0851 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0854 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0728 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0731 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0743 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0747 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0750 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0928 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0931 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1126 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1144 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1150 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1154 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1158 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1202 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0746 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0756 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1318 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1322 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1326 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1431 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1352 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151224  |l MUB01  |h 1118 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m BOOK  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 ZOOLO  |b Ústav botaniky a zoologie (ZOOLO)  |3 BP 5/2006  |5 3145334330  |4 DPČ: 5-06 -- BP  |8 20070115  |f 78  |f Mimo UK  |r 20061231 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m BOOK  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 ZOOLO  |b Ústav botaniky a zoologie (ZOOLO)  |3 BP 6/2006  |5 3145334331  |4 DPČ: 6-06 -- BP  |8 20070115  |f 78  |f Mimo UK  |r 20061231 
AVA |a MED50  |b KUK  |c Ústav botaniky a zoologie (ZOOLO)  |d BP 5/2006  |e available  |t K dispozici  |f 2  |g 0  |h N  |i 0  |j ZOOLO