Mapování výskytu pijavic (Hirudinea) v ČR se zaměřením na tekoucí vody - Kubová, Nela, 1984-; Schenková, Jana, 1962-; Masarykova univerzita. Ústav botaniky a zoologie (2006)
Tato práce se snaží shromáždit dostupné informace o pijavicích v ČR, aktualizovat známý výskyt jednotlivých druhů a vyhodnotit jejich vztah k chemickým a fyzikálním parametrům prostředí na základě údajů z literatury a z hydrobiologických databází.
The aim of this study is to compile all accessible information on leeches living on the Czech territory, update their distribution and to evaluate their relations to chemical and physical factors of habitats using published data and hydrobiological databases.
Vedoucí práce: Jana Schenková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: kroužkovci; Annelida; Česko; Czechia; bakalářské práce; bachelor's theses