Rozdíly ve využívání různých lesních typů společenstvem netopýrů - Džingozovová, Žaneta, 1983- (2006)
Bodovou metodou bat-detektoringu byla hodnocena úroveň letové aktivity netopýrů v deseti typech lesů reprezentujících typické lesy nacházející se na území České republiky s cílem zhodnotit rozdíly ve využívání konkrétních lesů. V každém typu lesa byly vybrány tři hlavní mikrohabitaty, uzavřený, polouzavřený a otevřený. Letová aktivita netopýrů v horských lesích (nad 700 m. n. m.- Lysá hora relativní aktivita: horský suťový les - 2,4 min +/h a horská svahová bučina - 1,7 min +/h, Praděd horská smrčina 0,7 min +/h, Rejvíz podmáčená smrčina - 3,7 min +/h) byla relativně nízká. Naopak aktivita zaznamenaná v nížinných lesích (do 300 m. n. m.- Křivé jezero lužní les - 50 min +/h, Pálava dubohabřina - 35,9 min +/h, Bzenec nížinný bor - 29,6 min +/h, Zbrod teplomilná doubrava - 34,7 min +/h, Černý les přirozená bučina - 22,4 min +/h) byla, podle očekávání, relativně vysoká.