Fischerova-Haldaneova-Wrightova rovnice - Fárková, Marie; Pospíšil, Zdeněk, 1960-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2006)
První část této práce shrnuje základy teorie diferenčních rovnic, zejména existenci rovnovážných bodů a jejich stabilitu. Druhá část je zaměřena na využití těchto rovnic v genetice populací. Ukazuje odvození základní rovnice populační genetiky Fischerovy-Haldaneovy-Wrightovy rovnice.
First part of this work sums up the theory of diferential equations. Second part shows their aplications in genetics of natality and describethe derivation of Fischer-Haldane-Wright equation.
Vedoucí práce: Zdeněk Pospíšil.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: diferenční rovnice; matematická biologie; difference equations; mathematical biology; bakalářské práce