Fischerova-Haldaneova-Wrightova rovnice - Fárková, Marie (2006)
První část této práce shrnuje základy teorie diferenčních rovnic, zejména existenci rovnovážných bodů a jejich stabilitu. Druhá část je zaměřena na využití těchto rovnic v genetice populací. Ukazuje odvození základní rovnice populační genetiky Fischerovy-Haldaneovy-Wrightovy rovnice.