Základní matematické metody ve fyzice I. - Tesařová, Libuše (2006)
Práce je učebním textem k předmětu Základní matematické metody ve fyzice I., který je zaměřen na získání přehledu o základních matematických postupech používaných ve fyzikálních teoriích, především z oblasti matematické analýzy (integrální počet funkcí jedné a více proměnných) a algebry (vektorová algebra v dvojrozměrném a trojrozměrném prostoru). Důraz je kladen na pochopení základních pojmů, výpočetní praxi a fyzikální aplikace.