Základní matematické metody ve fyzice I. - Šustek, Zdeněk; Musilová, Pavla, 1976-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2006)
Práce je učebním textem k předmětu Základní matematické metody ve fyzice I., který je zaměřen na získání přehledu o základních matematických postupech používaných ve fyzikálních teoriích, především z oblasti matematické analýzy (diferenciální počet funkcí jedné a více proměnných). Důraz je kladen na pochopení základních pojmů, výpočetní praxi a fyzikální aplikace.
The work is teaching text to subject Basic Mathematical Methods in Physics I., which is specialised on taking overlook basic mathematical procedures using in physics theories, mostely mathematics analyzis (differential calculus of one and more variables). The accent is put on understanding basic definitions and physical aplications.
Vedoucí práce: Pavla Musilová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: diferenciální počet; fyzika; matematika; differential calculus; mathematics; physics; bakalářské práce