Ortogonální polynomy - Stárková, Tereza (2006)
Vlastnosti ortogonálních polynomů jsou užitečné při řešení matematických a fyzikálních problémů. Ortogonální polynomy lze využít pro aproximaci funkcí, numerické integrování, stejně jako k vyjádření řešení mnoha typů diferenciálních rovnic. 1. Ortogonálními polynomy obecně, jejich základní vlastnosti a nejčastěji používané typy. 2. Hermitovy, Laguerrovy a Legendrovy polynomy. 3. Čebyševovy polynomy 1. druhu. 4. Konstrukce extremálních polynomů pomocí ortogonálních polynomů a jejich grafické vyjádření - program v Maplu. 5. Ortogonální a extremální polynomy v oboru komplexních čísel.