Diskrétní modely v ekonomii - Slanicay, Martin, 1984- (2006)
Tato práce má název Diskrétní modely v ekonomii a zabývá se diferenčními rovnicemi. V prvních dvou kapitolách se věnuji teoretickému základu diferenčních rovnic, diferenci a sumaci funkce. Třetí kapitola je věnována teorii diferenčních rovnic se zaměřením na rovnice lineární, speciálně pak na rovnice 1. řádu. Čtvrtá kapitola je pak věnována aplikacím diferenčních rovnic v ekonomii, již zmíněným diskrétním modelům. Analyzuji a interpretuji čtyři mikroekonomické modely nabídky a poptávky a osm makroekonomických modelů ekonomiky.