Přesnost a stabilita numerických algoritmů - Bortlíček, Zbyněk; Horová, Ivana, 1943-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2006)
V této bakalářské práci budeme na příkladech demonstrovat různé komplikace, se kterými se můžeme setkat během numerických výpočtů. Každé neočekávané chování algoritmů se budeme snažit vysvětlit a poukázat na možné odstranění daného problému. Text je členěn do následujících kapitol: Nevhodná formulace úlohy, Zaokrouhlovací chyby, Citlivost řešení na změnu vstupních dat, stabilita tříčlenných rekurentních relací, Nestabilita diferenční metody, Volba numerické metody.
In this work we will deal with various problems, which we can met during numerical computation. We will try to clear up each problem and find feasible solution.
Vedoucí práce: Ivanka Horová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: numerické metody; numerical methods; bakalářské práce