Přesnost a stabilita numerických algoritmů - Bortlíček, Zbyněk (2006)
V této bakalářské práci budeme na příkladech demonstrovat různé komplikace, se kterými se můžeme setkat během numerických výpočtů. Každé neočekávané chování algoritmů se budeme snažit vysvětlit a poukázat na možné odstranění daného problému. Text je členěn do následujících kapitol: Nevhodná formulace úlohy, Zaokrouhlovací chyby, Citlivost řešení na změnu vstupních dat, stabilita tříčlenných rekurentních relací, Nestabilita diferenční metody, Volba numerické metody.