Jádrové odhady a binární data - Orava, Jan, 1984- (2006)
V matematické statistice se často setkáme s problémem, kdy na základě naměřených hodnot musíme určit pravděpodobnost rozdělení náhodné veličiny. Jednou z metod odhadu pravděpodobnostní funkce jsou neparametrické odhady pomocí jádrových funkcí. V práci jsou popsány jádrové odhady pravděpodobnostní funkce náhodného vektoru s diskrétním rozdělením, také se zabýváme vhodnou volbou vyhlazovacího parametru. Na závěr je uveden ilustrativní příklad v Matlabu.