Analýza funkcí komplexní proměnné - Koukolová, Pavlína; Bartušek, Miroslav, 1945-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2006)
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako učební text z teorie Funkce komplexní proměnné pro předmět Vybrané partie z matematické analýzy. Slouží jako úvod do složité problematiky Komplexní analýzy a pojednává o podobnostech a odlišnostech analýzy v komplexním oboru oproti oboru reálnému. Obsahuje přehled poznatků o komplexních číslech a o funkcích komplexní proměnné. Představuje pojmy limita a spojitost funkce komplexní proměnné a dále pojednává o posloupnostech a radách v komplexním oboru, o elementárních funkcích v komplexním oboru a jejich základních vlastnostech. Věnuje se holomorfním funkcím a pojmu derivace funkce komplexní proměnné.
This thesis was created as a learning text from the theory of The function of a complex variable for the subject Selected Topics in Mathematical Analysis. It is used as an introduction into problems of The complex analysis and deals with details and differences of the complex analysis contrary to a real analysis. It contains a survey of knowledge about complex numbers and about functions of a complex variable. It presents notions such as a limit and a continuity of the function of a complex variable. Furthermore, it concerns sequences and series of complex numbers, elementary functions in the complex field and their basic characteristics. It is also devoted to holomorphic functions and the conception of the derivative of the complex function.
Vedoucí práce: Miroslav Bartušek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: komplexní analýza; complex analysis; bakalářské práce