Analýza funkcí komplexní proměnné - Koukolová, Pavlína (2006)
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako učební text z teorie Funkce komplexní proměnné pro předmět Vybrané partie z matematické analýzy. Slouží jako úvod do složité problematiky Komplexní analýzy a pojednává o podobnostech a odlišnostech analýzy v komplexním oboru oproti oboru reálnému. Obsahuje přehled poznatků o komplexních číslech a o funkcích komplexní proměnné. Představuje pojmy limita a spojitost funkce komplexní proměnné a dále pojednává o posloupnostech a radách v komplexním oboru, o elementárních funkcích v komplexním oboru a jejich základních vlastnostech. Věnuje se holomorfním funkcím a pojmu derivace funkce komplexní proměnné.