Soubor otázek a úkolů pro geografickou výuku na gymnáziu - Bustová, Milena; Hynek, Alois, 1940-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2006)
Tato bakalářská práce je zaměřena na gymnaziální vzdělávání a to především z geografického hlediska. Zabývá se výukou geografie v současném gymnaziálním vzděláváním. Popisuje rámcový vzdělávací program pro gymnaziální vzdělávání a hodnotí změny, které přinese do geografické výuky. Stručně informuje o zahraničním vzdělávání a mezinárodních vzdělávacích projektech. Na konci práce je uveden soubor otázek a úkolů, které mohou posloužit pří výuce geografie i při přípravě na přijímací zkoušky na vysokou školu.
This Bachelor work is oriented on education at grammar schools from the geographical point of view. It is focused on teaching of geography at the present time education. My Bachelor work describes general educational programme for grammar education and evaluates changes, which the programme will bring into the teaching of geography. This work gives brief information about foreign education and international educational projects. At the end of my work it is mentioned the set of questions and tasks, that can be used for teaching of geography and preparing for university entrance exams.
Vedoucí práce: Alois Hynek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: geografie; gymnázia; studium a výuka; zeměpis; geography (school subject); geography; high schools; study and teaching; bakalářské práce; bachelor's theses