Stávka a výluka jako způsob řešení kolektivních pracovních sporů : srovnání české a německé právní úpravy - Ratajová, Petra; Masarykova univerzita. Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení (2005)
Práce přináší komplexní pohled na právo stávky a výluky v České republice, neboť jde o právní oblast dosud spíše opomíjenou. Poukazuje na její nedostatky, přičemž právní úprava německá zde vystupuje jako do jisté míry inspirace všude tam, kde to podobnost obou právních úprav a právních řádů celku dovoluje.
The work brings a complex look at the right of strike in the Czech Republic, the area quite neglected. It points out its insuficiences while the German legal form acts to some extent as an inspiration wherever the similarity of both legal forms and systems of law allows it.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2005.
Keywords: pracovní spory; stávky; labor disputes; strikes and lockouts; rigorózní práce