Hledání minima funkce jedné proměnné - Urbánek, Jaroslav, 1982-; Horová, Ivana, 1943-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2006)
Práce představuje a rozebírá pět základních metod pro hledání minima funkce jedné proměnné. Důraz je kladen na představení metod a jejich použití v praxi. Součástí práce jsou programy (psané v Matlabu) demonstrující jednotlivé metody na konkrétních příkladech.
This thessis presents and analyses five basic methods for finding a minimum of a single variable function. The emphasis is placed on a presentation of the methods and their use. One part of the thessis is a set of programs demonstrating each method on several examples.
Vedoucí práce: Ivanka Horová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: matematická optimalizace; numerické metody; mathematical optimization; numerical methods; bakalářské práce