Normy vektorů a matic - Nadymáčková, Lucie; Horová, Ivana, 1943-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2006)
Tato práce pojednává o normách vektorů a matic. Cílem bylo obecně pojednat o výše uvedených normách, o jejich vlastnostech a vzájemných vztazích. V první a druhé kapitole jsem připomenula základní definice vektorů a matic. Ve třetí kapitole jsem se zabývala normami vektorů a jejich vlastnostmi a ve čtvrté kapitole normami matic, přidruženou maticovou normou, Frobeniovou normou, konvergencí matic, inverzemi, normami ortogonálních matic a jejich vlastnostmi. Pro názornost uvádím příklady.
This work is about norms of vectors and matrices. I treated above norms, their properties and interrelationships. I remembered basic definitons of vectors and matrices in first and second chapter. I occupied by norms of vectors and their properties in third chapter and i occupied by norms of matrices, subsidiary matrice norm, Frobenius norm, convergence of matrices, inverse, norms of ortoghonal matrices and their properties in fourth chapter. I gave an example for clearness.
Vedoucí práce: Ivanka Horová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: lineární algebra; numerické metody algebry; numerické metody; linear algebra; numerical methods; bakalářské práce