Normy vektorů a matic - Nadymáčková, Lucie (2006)
Tato práce pojednává o normách vektorů a matic. Cílem bylo obecně pojednat o výše uvedených normách, o jejich vlastnostech a vzájemných vztazích. V první a druhé kapitole jsem připomenula základní definice vektorů a matic. Ve třetí kapitole jsem se zabývala normami vektorů a jejich vlastnostmi a ve čtvrté kapitole normami matic, přidruženou maticovou normou, Frobeniovou normou, konvergencí matic, inverzemi, normami ortogonálních matic a jejich vlastnostmi. Pro názornost uvádím příklady.