Floristická studie okolí Nových Heřminov - Masníková, Jana, 1983- (2006)
Diplomové práce se zabývá současnými floristickými poměry území, které leží v Moravskoslezském kraji asi 8 km severovýchodně od Bruntálu. Obsahuje rovněž stručné zhodnocení přírodních poměrů území. Podle rekonstrukční geobotanické mapy pokrývají většinu území květnaté bučiny. Ty jsou však momentálně nahrazeny smrkovými monokulturami nebo pastvinami. Na základě studia literatury a vlastního dvouletého terénního výzkumu jsem vytvořila seznam druhů cévnatých rostlin. Ten obsahuje celkem 490 druhů (358 vlastních nálezů a 359 údajů z literatury, z toho 133 neověřených). Objevila jsem 1 ohrožený druh a 8 vzácnějších druhů vyžadujících další pozornost. Součástí práce je fotografická příloha a dokladový herbář.