Vliv nízkofrekvenčních elektromagnetických polí na bakterie - Vinarský, Vladimír (2006)
Práce se zabývá vlivem elektromagnetického pole na bakterie E. coli. Zkoumá vliv nízkofrekvenčních polí a principy působení. Diskutuje také širší tématiku zdravotního vlivu elektromagnetických polí i na jiné živé organismy.